1259 – Razende Bol – onbewoond eiland bij Texel

HOLLUM – Nummer 1259 gaat over het 'walviseiland' Razende Bol bij Texel, het onbewoonde eiland waar het bruist van het leven en waar met enige regelmaat een dode walvis ligt.

Als Infoteur Sjaanfanameland schrijft Jeanet de Jong regelmatig over allerhande onderwerpen. Die hebben betrekking op Ameland, de wadden, eten en drinken, natuurfenomenen of trekharmonica. Of over andere wereldse zaken. Er staan inmiddels meer dan duizend artikelen online. PA praat u bij over de meest recente.

"Razende Bol is een onbewoond eiland ten zuidwesten van Texel en ten westen van het Marsdiep. Het wordt ook wel Noorderhaaks genoemd. Er staan geen huizen en er wonen geen mensen, maar dat wil niet zeggen dat het er stil en saai is. Allesbehalve. Het is een drukte van belang op het eilandje, druk met zeehonden en vogels en klein grut dat in en op het strand leeft. Regelmatig spoelt er een groot zeezoogdier aan, zoals een bultrug, potvis of een dwergvinvis en dan staat Razende Bol opeens op de voorpagina’s van de dagbladen. Het eilandje wordt beschermd en beheerd."

⇒ lees hier nummer 1259 over Razende Bol

⇒ lees hier nummer 1258 over Texel

⇒ lees hier nummer 1257 over Beste in 2016

⇒ lees hier nummer 1256 over Gal

⇒ lees hier nummer 1255 over Pancreatitis

⇒ lees hier nummer 1254 over Vliegrampen 2007

⇒ kijk hier voor een alfabetisch overzicht van alle artikelen

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *