Kerst op Bonaire

BONAIRE – Een berichtje van Ria Evers-Dokter. Zij en Anthony zitten alweer meer dan een half jaar op Bonaire. Een jaar geleden werd op Ameland het crowdfundingproject Van A naar B georganiseerd om hun vertrek naar Bonaire mogelijk te maken.

Kerst op Bonaire

Elke dag weer, als ik er aan terug denk, ontroert het me weer.

Als die lieve Amelanders die het beste met ons voor hadden en gezamenlijk er voor hebben gezorgd dat wij hier nu wonen. Onze oprechte dank dat jullie ons dit gunden.

Kerst staat voor de deur en dat is hier bijzonder, omdat het natuurlijk tropisch is. Maar die speciale stemming heerst hier wel degelijk.

Iedereen verft zijn huis, geeft de tuin een opknapbeurt, koopt prachtige kledij om er in de kerk op zijn mooist uit te zien.

De tuinhekken krijgen lichtsnoeren en soms zelfs ook de palmbomen, in huis komt ook hier de kerstboom te staan en overal klinkt vrolijke aguinaldo muziek.

's Avonds is één groot sprookje als al die lichtjes branden.

Iedereen heeft een grote Virginiaham in de oven en er worden ayakas gemaakt. Zodoende heeft iedereen iets lekkers in huis voor allen die een goede kerst komen wensen.

En wij doen daar uiteraard uitgebreid aan mee.

Op zijn Papiaments wenst men elkaar Bon Pasku y Un felis aña nobo

En dat, lieve Amelanders, wensen wij jullie ook.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *