Nieuwe dienstregeling Arriva

HEERENVEEN – Met ingang van dinsdag 10 januari 2017 geldt er een nieuwe dienstregeling voor het busvervoer op de Waddeneilanden Ameland, Terschelling en Vlieland. Reizigers kunnen vanaf deze datum ook met de OV-chipkaart reizen op deze eilanden. De dienstregeling is in samenwerking met de provincie Fryslân tot stand gekomen. De wijzigingen zijn te raadplegen via arriva.nl/dienstregeling. 

Arriva zet in op goed en toegankelijk busvervoer. Het busvervoer sluit zoveel mogelijk aan op de dienstregeling van de veerboten van en naar de eilanden.

 

Ameland

De belangrijkste wijzigingen op Ameland:

Lijn 1 (voorheen lijn 130) is de verbinding vanaf de Veerhaven naar Ballum en Hollum. Deze buslijn gaat ook langs de recreatiegebieden Roosdunen, Koudenburg en Boomhiemke.

Lijn 2 (voorheen lijn 132) rijdt vanaf de Veerhaven via Buren, het strand van Nes en Nes Centrum terug naar de Veerhaven. 

De dienstregeling sluit aan op de veerdiensten van rederij Wagenborg. Dat betekent dat Arriva in de drukke zomerperiode (april t/m september) meer bussen inzet. Hierdoor staat er altijd een bus klaar op het juiste moment en zijn de dorpen op Ameland goed met elkaar verbonden. De rest van het jaar (oktober t/m maart) wordt er een winterdienstregeling gereden. Daarnaast wijzigen de tijden van de veerdiensten in het voorjaar en daarmee ook de vertrek- en aankomsttijden van de aansluitende bussen.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *