1249 – Boekbespreking – Gestrand, gered, geborgen van Thijs Gras

HOLLUM – Nummer 1249 gaat over het boek Gestrand, gered, geborgen van Thijs Gras, over de Malmö en de Tartar.

Als Infoteur Sjaanfanameland schrijft Jeanet de Jong regelmatig over allerhande onderwerpen. Die hebben betrekking op Ameland, de wadden, eten en drinken, natuurfenomenen of trekharmonica. Of over andere wereldse zaken. Er staan inmiddels meer dan duizend artikelen online. PA praat u bij over de meest recente.

"Historicus Thijs Gras onderzocht de strandingen van het Zweedse schip de Malmö en de Noorse Tartar, vlak na elkaar in 1928. Ze liepen bij Ameland aan de grond en Gras schreef er het boek ’Gestrand, gered, geborgen – De strandingen van de Malmö en de Tartar bij Ameland – november 1928' over. Gras is een liefhebber van Ameland en kwam zo in aanraking met de verhalen over de twee onfortuinlijke schepen die in zware novemberstormen aan de grond raakten en vergingen. Ze waren nog vele jaren vanaf het strand van Ameland te zien en waren bronnen van sterke verhalen."

⇒ lees hier nummer 1249 over de Malmö en Tartar

⇒ lees hier nummer 1248 over Ype Poortinga

⇒ lees hier nummer 1247 over IS

⇒ lees hier nummer 1246 over IS

⇒ lees hier nummer 1244 over Klaasohm

⇒ lees hier nummer 1236 over Roussillon

⇒ kijk hier voor een alfabetisch overzicht van alle artikelen

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *