1248 – Ype Poortinga en zijn boek over Hidde Dirks Kat

HOLLUM – Nummer 1248 gaat over Ype Poortinga en het boek dat hij schreef over de lotgevallen van Hidde Dirks Kat.

Als Infoteur Sjaanfanameland schrijft Jeanet de Jong regelmatig over allerhande onderwerpen. Die hebben betrekking op Ameland, de wadden, eten en drinken, natuurfenomenen of trekharmonica. Of over andere wereldse zaken. Er staan inmiddels meer dan duizend artikelen online. PA praat u bij over de meest recente.

"De Friese schrijver Ype Poortinga (1910 – 1985) schreef een boek over Amelander walvisvaarder Hidde Dirks Kat en zijn lotgevallen op Groenland. Het boek is in het Fries geschreven en heet 'Duveldei op Grienlan', Ruzie op Groenland, ook wel vertaald als Oordeelsdag op Groenland. Voor het Hidde Katjaar 2018, HDK2018, wordt het boek vertaald in het Nederlands, zodat het voor een groter publiek bereikbaar wordt. 'Duveldei op Grienlan' sluit aan op het dagboek dat Hidde Kat zelf over zijn reis naar Groenland en overwintering bij de 'wilden' schreef."

⇒ lees hier nummer 1248 over Ype Poortinga

⇒ lees hier nummer 1247 over IS

⇒ lees hier nummer 1246 over IS

⇒ lees hier nummer 1245 over IS

⇒ lees hier nummer 1244 over Klaasohm

⇒ lees hier nummer 1236 over Roussillon

⇒ kijk hier voor een alfabetisch overzicht van alle artikelen

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *