Ode aan de molenaars

HOLLUM – De Museumvereniging publiceert verschillende odes aan de museumvrijwilligers. Musea zijn plekken van bezinning en herkenning. Van verwondering, verbazing en ontroering. Vrijwel alle Nederlandse musea werken met vrijwilligers en zelfs 16% van alle musea draait volledig op hun tomeloze energie.

Van alle banen in de museumsector is ruim 40% onbetaald en daarin zijn 23.000 museumvrijwilligers actief. Voor zowel grote als kleine musea zijn vrijwilligers onmisbaar. Hun gepassioneerde inzet maakt dat elke museumbezoeker ons echte goud kan bewonderen in musea door het hele land. Samen met alle vrijwilligers verbinden musea ons met het verleden, met het nu, met het grote verhaal over wie we werkelijk zijn. De Museumvereniging nam verschillende filmpjes op van vrijwilligers in diverse soorten musea. 

Onderstaand filmpje is een ode aan de molenaars. In dit geval gaat het om vier molenaars op Texel. Zij werken in museum Kaap Skil, museum van jutters & zeelui in Oudeschild op Texel en dan vooral in molen de Traanroeier. De ode van anderhalve minuut aan deze vier molenaars staat symbool voor de ode aan alle vrijwillige molenaars van Nederland, ook voor de van De Verwachting in Hollum en Phenix in Nes: Ode aan de molenaars.

⇒ lees hier meer over Amelander musea

⇒ lees hier meer over molens

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18271

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *