1218 – Waddeneiland Vlieland – tussen Texel en Terschelling

HOLLUM – Nummer 1218 gaat over onze verre buur Vlieland, het tweede bewoonde waddeneiland vanaf het westen gerekend. 

Als Infoteur Sjaanfanameland schrijft Jeanet de Jong regelmatig over allerhande onderwerpen. Die hebben betrekking op Ameland, de wadden, eten en drinken, natuurfenomenen of trekharmonica. Of over andere wereldse zaken. Er staan inmiddels meer dan duizend artikelen online. PA praat u bij over de meest recente.

"Vlieland is een lang en smal Waddeneiland, dat tussen Texel en Terschelling in ligt. Het is een rustig eiland, waar nauwelijks auto’s rijden en waar maar één dorp ligt. Een groot deel van het eiland bestaat uit duingebied en strand en er is relatief veel bos te vinden. De vijf Waddeneilanden vormen de top vijf van gebieden met schoonste lucht van Nederland en van die top vijf heeft Vlieland de schoonste lucht van allemaal. Kenmerkend bouwwerk is de korte vuurtoren op het Vuurboetsduin, het hoogste duin van de Nederlandse Waddeneilanden. Vlieland is het eiland van Dokter Deen."

⇒ lees hier nummer 1218 over Vlieland

⇒ lees hier nummer 1217 over Werelderfgoed Waddenzee

⇒ lees hier nummer 1216 over Eilanden te huur

⇒ lees hier nummer 1215 over Expeditie Robinson 2016

⇒ lees hier nummer 1212 over de Golven in de zee

⇒ lees hier nummer 1211 over de kleur van het water

⇒ kijk hier voor een alfabetisch overzicht van alle artikelen

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *