1219 – Lesbos of Lesvos in de Egeïsche Zee

HOLLUM – Nummer 1219 gaat niet over een Waddeneiland, maar over een Grieks eiland in de Egeïsche Zee. 

Als Infoteur Sjaanfanameland schrijft Jeanet de Jong regelmatig over allerhande onderwerpen. Die hebben betrekking op Ameland, de wadden, eten en drinken, natuurfenomenen of trekharmonica. Of over andere wereldse zaken. Er staan inmiddels meer dan duizend artikelen online. PA praat u bij over de meest recente.

"Lesbos, dat ook wel Lesvos wordt genoemd, is een van de Egeïsche Eilanden in de Egeïsche Zee. Vanaf het eiland heb je uitzicht op de kust van Turkije. Het noorden van het eiland ligt op ongeveer tien kilometer afstand van de Turkse kust. Het Griekse eiland leeft voor een belangrijk deel van het toerisme. De officiële taal is natuurlijk Grieks, maar vanwege het toerisme wordt er veel Engels gesproken. Het eiland heeft een goed wegennet en veel mooie havenplaatsen en bergdorpen, diverse kloosters, goede hotels en restaurants en volop winkels. Het is een echt wandeleiland met ruige natuurgebieden en een schitterende kust. Door de oorlogen in het Midden-Oosten landden er op Lesbos heel veel vluchtelingen."

⇒ lees hier nummer 1219 over Lesbos

⇒ lees hier nummer 1218 over Vlieland

⇒ lees hier nummer 1217 over Werelderfgoed Waddenzee

⇒ lees hier nummer 1216 over Eilanden te huur

⇒ lees hier nummer 1215 over Expeditie Robinson 2016

⇒ lees hier nummer 1212 over de Golven in de zee

⇒ kijk hier voor een alfabetisch overzicht van alle artikelen

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *