1149 – Boko Haram terreur in april 2016

HOLLUM – Nummer 1149 gaat over de ontwikkelingen in Nigeria, over Boko Haram, die daar een islamitische staat wil stichten.

"De terreur in Nigeria, Tsjaad, Kameroen en Niger gaat maar door. Het heeft een groot effect op het leven van de mensen die in de regio leven. Een miljoen kinderen kunnen niet naar school vanwege het conflict in het noordoosten van Nigeria en omliggende landen. Human Rights Watch brengt de situatie van de schoolkinderen in kaart en rapporteert er over. Boko Haram wil een islamitische staat en voert strijd tegen seculier onderwijs. Al jaren worden er aanvallen op scholen gepleegd. Schoolgebouwen, leraren, leerlingen, onderwijsbestuurders en -ambtenaren worden gericht aangevallen en gedood door Boko Haram. De kinderen worden ontvoerd en gedwongen zich aan te sluiten bij de terreurorganisatie.."

⇒ lees hier over 

Boko Haram terreur in april 2016

 kijk hier waar nummer 1148 over gaat

⇒ kijk hier voor een alfabetisch overzicht

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *