1132 – Kunstgras en plastic in het milieu

HOLLUM – Nummer 1132 gaat over de kunstgras voetbalvelden die overal maar worden aangelegd. Kunstgras heeft de nare eigenschap dat het microplastics toevoegt aan het milieu en is alles behalve een duurzame investering.

"Onder het mom van onderhoudsarm en veel bespeelbaar besluiten gemeenten en sportclubs tot het aanleggen van kunstgras voetbalvelden. Maar deze velden verspreiden kunststof korreltjes in het milieu. Enorme hoeveelheden microplastics komen in de bodem en in het water terecht. De plastic soep bestaat niet alleen uit plastic tasjes en plastic verpakkingsmaterialen, maar ook uit plastics die je nauwelijks kunt zien, zoals de microplastic uit kunststof voetbalvelden. De kunstvelden zijn een bron van kunststofkorrels die aan voetbalkleding blijft kleven en via de was in het water terechtkomen. Een voorzichtige berekening leert dat er jaarlijks één miljoen kilo kunststof korrel in het milieu verdwijnt (2015). Het is meer, want de berekening ging uit van 2000 kunststofvelden en Nederland heeft er veel meer."

⇒ lees hier over Kunstgras en plastic in het milieu

 kijk hier waar nummer 1131 over gaat

⇒ kijk hier voor een alfabetisch overzicht

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *