RSS
Zoeken

Gemeenteraad stelt profielschets burgemeester Ameland vast 

Geplaatst op: 20 juni 2019 - Categorie: Alles & Algemeen

Voorzitter van de vertrouwenscommissie Irma Mariuns overhandigt de profielschets aan Commissaris van de Koning Arno Brok - Foto Persbureau Ameland

BALLUM - De gemeenteraad heeft op donderdag 20 juni de profielschets voor de vacature voor burgemeester van de gemeente Ameland vastgesteld. In een extra openbare raadsvergadering in het gemeentehuis in Ballum overhandigde de voorzitter van de vertrouwenscommissie, Irma Marinus, de vastgestelde profielschets aan de Commissaris van de Koning Arno Brok. Met het aanbieden van de profielschets aan de Commissaris van de Koning is een belangrijke stap gezet in het proces om een nieuwe burgemeester te werven voor Ameland. 

De Commissaris complimenteerde de vertrouwenscommissie met de procedure voor het opstellen van de profielschets. Vooraf heeft de vertrouwenscommissie de inbreng van inwoners, de colleges van de andere Waddeneilanden en de Veiligheidsregio gevraagd. 

Op donderdag 27 juni maakt de Provincie de vacature bekend in de Staatscourant. Geïnteresseerde kandidaten kunnen tussen 27 juni en 25 juli reageren op de vacature. Naar verwachting komt de gemeenteraad in oktober met een aanbeveling en vindt de installatie in januari 2020 plaats.
Bron: Gemeente Ameland

lees hier meer over de profielschets

Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?