Zydeco at Sea 6 en 7 juli 2007

HOLLUM – 6 en 7 juli 2007: Zydeco at Sea, Internationaal cajun en zydeco festival Ameland.

Stichting Zydeco at Sea staat aan de vooravond van het eerste lustrumfestival. Het vijfde Zydeco at Sea festival speelt net als voorgaande twee jaren op het badstrand bij Hollum. Programma coördinator Ton Töben is druk bezig zes bands te contracteren. De bands willen graag naar het eiland komen. Zydeco Beach Party hoeft er niet ver voor te reizen. De mannen uit Hollum, Ballum Nes en Buren zijn het hart van het festival. Daarnaast bestaat het festival uit nog vijf hoogtepunten. Een paar namen zijn al bekend: Des Fais do-do en River Zydeco Band spelen op Ameland.

Zydeco at Sea is twee avonden cajun en zydeco plezier. Op zaterdagmiddag is er niet alleen een aanstekelijke jamsession maar ook een dans workshop. Dat is een nieuw onderdeel. Met zand tussen je tenen kun je op het terras van The Sunset de One Step of de Two Step leren. Trekzak, viool en wasbord zullen de dansers begeleiden.

Wie een voorproefje van Zydeco at Sea wil beleven komt de avond van Koninginnedag naar De Zwaan in Hollum. Zydeco Beach Party speelt daar volgens een stevige traditie de druppels aan de balken.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *