Tien jaar klassieke auto’s op Ameland

NES – Ameland staat aan de vooravond van het tiende Klassiekerweekend op 20, 21 en 22 april. Honderd klassieke auto’s die gebouwd zijn tussen 1940 en 1977 doen mee aan de Amelander ‘rally’ op 21 april. Deze rally is geen race maar een rit langs een heleboel mooie plekjes op het eiland, verlevendigd met een reeks puzzelvragen.
Er is een verscheidenheid aan klassieke auto’s te zien: een Triumph, Borgward ‘Isabelle’, Glas, Volvo, Porsche, VW, en Mercedes. Op 21 april zijn ze op diverse plaatsen te bewonderen; bijvoorbeeld bij de start om 09.00 uur op het parkeerterrein achter Ameland State in Nes. Om de minuut vertrekt dan een klassieke auto. De route gaat over heel Ameland. Vanaf 15.00 uur spelen de Hollumer Gromkes in Nes en onthalen de deelnemers muzikaal.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *