Muzikaal Bootwateren 2007

HOLLUM – Zaterdag 23 juni zindert het in Hollum van de muziek en het plezier. Het is de dag van het Muzikaal Bootwateren.

Bootwateren is een traditie die is gekoppeld aan de tewaterlating van de paardenreddingboot. Na een tewaterlating komen bemanning en voerlui in het café bijeen om er glaasje op te drinken. Café De Welvaart bood om en om met Herberg De Zwaan redders en voerlui een sigaar en twee borrels aan. De traditie van het bootwateren is net als de lancering van de paardenreddingboot in ere gehouden. Sinds 2001 wordt eens in het jaar rondom het bootwateren een muzikaal festival georganiseerd.

Muzikaal Bootwateren is bekend om de demonstratie van de paardenreddingboot en de vele dweilorkesten en shantykoren. Topattractie van het nautische evenement van dit jaar is een roeiwedstrijd van Holwerd naar Ameland. Roeivereniging Ameland organiseert de wedstrijd die de naam BAR, Bootwateren Ameland Roeirace, heeft gekregen. Een barre tocht zal het worden. De race begint tussen 7.45 en 8.30 uur in Holwerd en eindigt op het Suudwest bij Hollum. Naar verwachting komen de eerste roeiers om 10.30 uur aan. Zij worden op het strand verwelkomd met muziek.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *