Nordic running

Primeur voor Nederland op Ameland

NES – De tweede Nordic Walk Ameland op 14 april pakt uit met een primeur voor Nederland. Het Salomon Nordic Running team gaat tien kilometer nordic runnen, hardlopen met nordic walking poles. De twaalf hardlopers doen om 11.00 uur samen met Olga Commandeur, bekend van het ochtendgymnastiek programma van Nederland in beweging, een warming up op muziek. Ze starten hun tocht door de natuur van Ameland vanaf De Piraat bij de pier.
De recreatieve nordic walkers mogen daarna starten. De organisatie, Fit Walking Ameland, verwacht 700 lopers voor de wandeltochten. De deelnemers komen uit het hele land. Ook Belgen en Duitsers lopen mee. Burgemeester Albert de Hoop van Ameland geeft een officieel tintje aan de tocht. In deze Week van de Sport opent hij de gemarkeerde routes op Ameland die via het nationale www.nordicwalkingnet.nl worden aangeprezen.
De 12 nordic runners gaan voor het eerst in Nederland een tocht nordic runnen.Deze tak van sport vraagt een goede techniek en is een behoorlijk zwaardere fysieke inspanning dan gewoon hardlopen. Het is voor de toeschouwers fantastisch om te zien. Olga Commandeur gaat na de warming up ook mee runnen. Commandeur was in 2005 al eens op Ameland om de eerste nordic walking route op Ameland te openen.
“Dat nordic runnen is toch echt weer iets nieuws en het is natuurlijk fantastisch dat deze groep precies op Ameland haar primeur wil hebben,” zegt Eliane Metz van Fitwalking Ameland enthousiast. “Ze vinden het hier zo uniek en ze beleven Ameland op een sportieve en uitdagende wijze met heel veel gezelligheid.”

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *