Zydeco at Sea 2008

Zydeco at Sea

Internationaal zydeco en cajun festival Ameland

4 en 5 juli 2008

AMELAND – Het is voor de zesde keer dat Zydeco at Sea de zydeco en cajun riedels over het eiland laat klinken. De muziek is op het eiland bekend geworden door de eilander Zydeco Beach Party. Het was ook deze band die aan de wieg stond van het internationale zydeco en cajun festival Ameland. Zydeco Beach Party is een van de hoogtepunten van het tweedaagse festival dat internationale grootheden naar het badstrand van Hollum weet te halen. Bands die op tournee zijn door Europa vinden het een eer op dit festival te mogen spelen. Nederlandse bands staan graag in de line-up van dit festival. Eigenlijk is Zydeco at Sea een festival met alleen maar hoogtepunten. De Zydepunks komen uit Louisiana en doen tijdens hun Europa tour Ameland aan. De Bayou Alligators komen uit Duitsland, net als Zydeco Annie. Red Kidney Beans en Zydeco Fever zijn Nederlandse formaties. En dan is er nog het Duo Cleanhead and Barefoot dat aftrapt en tijdens changementen speelt.

Zydeco at Sea begint op vrijdag om 21.00 uur. zaterdag is om 15.00 uur tot 19.00 uur de jamsession en om 21.00 uur begint het avondprogramma.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *