Twaalfde Rondje Ameland weer een feest

HOLLUM – Het twaalfde Rondje Ameland van zaterdag 14 juni is uitgelopen door tweehonderd wandelaars. Tweehonderdtien deelnemers stonden bij ontmoetingscentrum Ons Hol klaar voor de start. Voor de bijna vijftig kilometer lange tocht van west naar oost en weer terug hadden zich enkele tientallen meer ingeschreven, maar die kwamen niet opdagen. “Waarschijnlijk voetballen gekeken en daarna doorgezakt,” vermoedt een toeschouwer.  De eerste twee pechvogels haakten bij de eerste stempelpost in de oksel van de pier af. De eerste 14,5 kilometer van het  Rondje zitten er dan op. De een had last van de knieën en de ander was niet in conditie om verder te lopen. Van de overige 208 zouden er in de loop van de tocht nog acht personen in een bezemwagen naar Hollum worden gebracht. Blaren, zere tenen  en vermoeidheid speelden hen parten. Tweehonderd wandelaars doken in het feestgedruis bij de finishlijn op het Zwaneplein. 
 

De finish had voor Carola Metz nog een extra verrassing in petto. Haar vriend Theodoor Metz had een spandoek opgehangen met de tekst: “Carola, wil je met me trouwen.” Carola kon nauwelijks een woord uitbrengen maar maakte Theodoor duidelijk dat ze wel wilde. Door vermoeidheid en emoties overmand viel ze flauw. In de EHBO tent kwam de aanstaande bruid bij haar positieven.

 

Martha Visser liep het rondje Ameland voor de elfde keer. Alleen het eerste rondje ontbreekt op haar lijstje. Vaste Rondje Ameland loper Mario Bunicich (70) verscheen dit jaar niet aan de start. Hij liep de Slachte marathon die op dezelfde dag plaatsvond.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *