Zwemmen in De Vleyen niet verstandig

Bol.comLEEUWARDEN – Met ingang van vandaag geldt voor zwemwaterlocatie De Vleyen in Nes een negatief zwemadvies. De kans op gezondheidsklachten is daar hoog in verband met de aanwezigheid van blauwalgen. Bij de zwemgelegenheid wordt dit met borden aangegeven.

Zwemliefhebbers zijn op Ameland gelukkig niet aangewezen op De Vleyen. Er zijn twee zwembaden en er is een Noordzee. De badstranden van Hollum, Nes en Buren zijn uitstekende zwemlocaties. Strand Ballum is een heerlijk wandel en speelstrand.

Actuele informatie over zwemwater is te lezen op NOS-teletekst pagina 725 en op de website www.zwemwater.nl. Op deze website staat onder andere een kaart waarop alle buitenzwemlocaties in Fryslân staan aangegeven. Verder is de zwemwatertelefoon (058-2925650) van de provincie Fryslân het hele zomerseizoen bereikbaar.

>>> lees hier over Beleefstrand Ballum

>>> lees hier over Zwemmen in de Noordzee bij Ameland

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *