Koning en Heer van Ameland in Friesland

STAVOREN – Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima maakten vandaag hun kennismakingstour door Friesland en daarna door Noord-Holland. Het bezoek begon vanmorgen om 9.00 uur in Leeuwarden. Van de Friese hoofdstad reed het gezelschap naar Akkrum. Daar at Máxima suikerbrood van bakkerij Boonstra en keek ze met Willem-Alexander naar mastklimmen en slingerapen, fierljeppen met een touw. Na Akkrum volgden Joure en Elahuizen. In Stavoren liep het Koninklijk paar door de Havenweg, langs het vrouwtje van Stavoren naar de MS Friesland. Burgemeester Hayo Apotheker begeleidde het paar naar de boot. Hij bleef als een zeer tevreden burgervader achter op de kade. Het bezoek was geweldig verlopen, zei hij, ook al was het slechts een kwartier. Het was lang genoeg om Stavoren, de oudste stad van Friesland te laten zien zoals het is.

De Friesland zette koers naar Enkhuizen en stak het IJsselmeer over. De burgemeesters van de Friese gemeenten konden daarna opgelucht ademhalen: het kennismakingsbezoek aan al hun gemeenten was in uitstekende sfeer en met mooi weer verlopen, net als Stavoren. Commissaris van de Koning John Jorritsma voer mee over het IJselmeer en droeg de begeleiding van het paar halverwege het water over aan zijn collega Johan Remkes van Noord-Holland.

>>> lees hier Koningspaar doet kennismakingstour door Fryslân

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *