Zware buien met lokaal onweer, hagel en windstoten

WAGENINGEN – Vanuit Bretagne komt een gebied met buiige regen naderbij, dat over de westelijke provincies van Nederland schuift om daarna zijn weg te vervolgen naar de Noordzee. Tegelijkertijd wordt het drukkend warm in het oosten, maar ook in het midden van Nederland. In deze broeierige lucht kunnen buien dan ook spontaan tot ontwikkeling komen. Volgens MeteoGroup zijn dit dan hele pittige buien met onweer, hagel en zware windstoten tot 100 km/u. Na de buien is het aangenaam koeler.

Onweer tijdens de tour

De route van de Tour de France volgt vandaag van Utrecht richting Rotterdam naar Neeltje Jans in Zeeland. Bij de start van de tocht is er risico op een stevige onweersbui met windvlagen. Verder richting het westen neemt de kans op windstoten en onweer snel af, maar zullen de wielrenners wel te maken krijgen met stevige regenbuien. Daarbij wordt het in Zuid-Holland en Zeeland ook niet zo warm, met 21 tot 24 graden. Beter dan de bijna 33 graden van gisteren in Utrecht.

Bron: MeteoGroup

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *