Zware beklimming Alpe D’Huzes – tropisch warm

ALPE D'HUZES – Vandaag is de beklimming van de Alpe d'HuZes. MeteoGroup verwacht bij de start om 11.30 uur in Bourg d' Óisans temperaturen boven de 25 graden. Later vanmiddag worden tropische temperaturen bereikt en kan er een lokale onweersbui vallen. Door de combinatie van de hoge temperaturen, weinig wind en volle zon, is de beklimming dit jaar zeer zwaar. Om oververhitting te voorkomen, zullen de sporters veel water moeten drinken.  

Morgen verwacht Meteogroup ook in ons land tropische temperaturen. Tegen het eind van de dag is er in het zuidwesten en westen kans op een enkele stevige onweersbui met windstoten. Een tropische dag begin juni is bijzonder, maar geen record in de Bilt. In 1916 werd het op 5 mei al tropisch warm. Mogelijk worden wel een aantal regionale dagrecords verbroken. De tropische warmte duurt maar 1 dag. Vanaf zondag is het met noordenwinden zelfs aan de frisse kant, maar blijft het wel droog.

Corina en Eduard Visser gaan vandaag naar boven

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *