Zwaagwesteinde effectiever dan Geel Wit

BUREN – In de stromende regen waren de eerste kansen voor de thuisclub, maar Lars Molenaar en Paul van der Wal konden het net niet doen bollen. Dat lukte Frank Kloosterman wel. Vanaf de linkerflank loste hij een schot waarop keeper Pieter Oene Smit zich verkeek, via de binnenkant van de paal ging de bal binnen.

Vanaf dat moment nam Zwaagwesteinde het initiatief over. Vijf minuten later schoot Harry van der Veen uit een voorzet van Kloosterman naast, maar na een half uur spelen was het andermaal raak. Lars Molenaar verspeelde de bal aan Leo Kuiper. Smit dook onder zijn voorzet door en bij de tweede paal maakte Pieter Ele Kuitert uit een lastige hoek er fraai 0-2 van.

Geel Wit deed iets terug. Een vrije schop van Anton Kiewiet werd door Sjoerd Veenstra over de lat getikt. Lars Molenaar mikte net naast en even later zag hij zijn schot door de doelwachter gekeerd. Ook Danny Metz was dichtbij het doel, maar Wessel Wiersma blokkeerde hem de doorgang.  Op slag van rust werd het 0-3. Dennis Schotanus bracht Kuitert in stelling en die boogde het leer beheerst over de Amelander doelman.

De tweede helft was nog geen twee minuten oud toen Zwaagwesteinde goedkoop op 0-4 kwam. Een handsbal in het strafschopgebied werd bestraft met een penalty, die door Jan Smid werd benut.

In de 71-ste minuut speelde Harry van der Veen op de rand van het strafschopgebied Pieter Oene Smit uit, maar Jan Jaap Blokker kopte zijn inzet van de doellijn. In de tegenstoot kreeg Geel Wit een goede kans, maar de inzet van Lars Brouwer werd door Veenstra buiten de palen gewerkt.

Elf minuten voor het eindsignaal maakte Schotanus er met een fraai schot 0-5 van. Even later leek Van der Veen de volgende treffer op zijn slof te hebben, maar Smit haalde de bal fraai uit de bovenhoek. Het was uitstel van executie, want een paar minuten later liet de aanvaller de goalie alsnog kansloos: 0-6.

Even daarvoor had Paul van der Wal een prachtige kans voor de thuisclub, maar Veenstra stopte de kopbal met meer geluk dan wijsheid. De laatste kans was voor Anton Kiewiet, hij kopte naast.

De wedstrijd begon met een minuut stilte ter nagedachtenis aan erelid Willy Molenaar.

door Koos Molenaar

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *