Harlingen troeft Geel Wit af

HARLINGEN – Harlingen heeft Geel Wit met 3-0 verslagen. In de eerste helft nam de thuisclub een 1-0 voorsprong. Na de pauze had Geel Wit volop kans op de gelijkmaker, die bleef uit waarna Harlingen toesloeg.

Harlingen liet meteen zijn aanvallende bedoelingen zien met een stormloop op het doel van Geel Wit. Vanaf de tiende minuut was Geel Wit een gelijkwaardige tegenstander. Uit een vrije schop van Siard Bonthuis kopte Lars Brouwer over. Aan de andere kant kwam het gevaar van Ralf van Hurck en Barry Hamstra, die een ware plaag voor de Amelander verdediging vormden.Koopplein Ameland

In de 36-ste minuut opende Harlingen de score. Een schot van Andre Sopacua werd gestopt door Pieter Oene Smit. De doelman bokste de bal echter voor de voeten van Sjouke Bootsma en hij schoot de 1-0 binnen.

Meteen na de pauze ontwikkelde Geel Wit een stormloop op het doel van Harlingen. Uit een voorzet van Lars Molenaar kopte Paul van der Wal over. In de 53-ste minuut schoot Jurjen Metz op de lat, in de rebound was Bente Bonthuis net te laat. Een corner van Siard Bonthuis werd door Paul van der Wal naast gekopt en een vrije schop van Siard Bonthuis ging net over. De beste kans was echter voor Danny Metz, maar hij presteerde het vlak voor het doel over te schieten na een hoekschop van Kevin Kiewiet.

Harlingen beperkte zich tot counters, maar was daarmee uiterst succesvol. Nadat Van Hurck over had geschoten en Hamstra werd gestopt door Bjorn Wijnberg, was het na 71 minuten toch raak. Van Hurck gaf voor op Hamstra en die scoorde 2-0.

Een inzet van diezelfde speler werd vijf minuten later door Kevin Kiewiet van richting veranderd, waardoor de 3-0 op het bord kwam.

Het spel was gespeeld. Jordi en Danny Metz kregen voor Geel Wit nog kleine kansjes, maar tot treffers kwam het niet meer.

Opstelling: Pieter Oene Smit; Kevin Kiewiet (Maurits Metz 77), Bjorn Wijnberg, Jan Jaap Blokker, Lars Molenaar; Anton Kiewiet (Jurjen Metz 46), Paul van der Wal, Jordi Metz, Siard Bonthuis; Danny Metz, Lars Brouwer (Bente Bonthuis 46).

door Koos Molenaar

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *