Zuidwesterstorm en zeer zware windstoten

WAGENINGEN – Meteogroup verwacht vrijdagochtend in het hele land zware tot zeer zware windstoten. Langs de west- en noordwestkust gaat het stormen, windkracht 9.

Tijdens buien komen vandaag in de kustprovincies en rond het IJsselmeer zware windstoten voor van 80 tot 90 km per uur. Morgen bereikt het onstuimige herfstweer het hoogtepunt. In de ochtend kunnen dan ook landinwaarts zware windstoten optreden van 80 of 90 km/uur, in de kustprovincies zijn zeer zware windstoten met windsnelheden tussen 100 en 120 km per uur mogelijk. Langs de west- en noordwestkust gaat het enige tijd stormen, kracht 9. De windstoten zijn hinderlijk voor het verkeer. Vandaag vallen er buien, vooral in het noorden, met hagel en onweer. De buiigheid neemt in de middag af. Vanavond, vannacht en morgen gaat het langdurig regenen. Vooral in het noorden van het land vallen grote hoeveelheden regen, regionaal 20 tot 30 mm.

Piet Paulusma zegt over vrijdag 12 december: “Periodiek regen, soms regent het stevig. Overdag een hoge temperatuur tussen 8 en 10 graden. De wind komt uit het westen tot zuidwesten en wordt matig tot krachtig en aan de kust en op de Wadden soms stormachtig.”

Bron: Meteogroup en Piet's Weer

⇒ lees hier meer over Piet Paulusma op Ameland

 lees hier over Storm en hoge golven op de Noordzee

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *