Projectbureau Streekwerk in Harlingen

HARLINGEN – Vandaag opende het projectbureau Streekwerk voor de Friese Waddeneilanden in Harlingen feestelijk en onthulde gedeputeerde Tineke Schokker het Streekwerk-logo. Het bureau is gevestigd aan de Waddenpromenade nummer 1 in de Friese havenstad. 

De Waddeneilanden werken samen en hebben een Gezamenlijke Agenda Waddeneilanden opgesteld. De problemen van de eilanden zijn groot en divers, zoals vergrijzende en krimpende bevolking en dichtslibbende havens. Door samen te werken willen de Waddeneilanden die problemen het hoofd bieden.

Streekhuis Friese Waddeneilanden ligt bij de veerboothaven in Harlingen. Het is een samenwerkingsverband van de vier Friese Waddeneilanden, provincie Fryslân en Wetterskip Fryslân. In het kantoor werken tien ambtenaren die de samenwerking handen en voeten moeten geven.

Het projectbureau Streekwerk Friese Waddeneilanden, voorheen Plattelânsprojekten, is op 1 oktober al verhuisd van Franeker naar Harlingen. Streekwerk gebruikt het pand aan de Waddenpormenade samen met De Waddeneilanden, het samenwerkingsverband dat voorheen VAST heette, zodat het Streekhuis tevens vergaderlocatie is van de eiland-bestuurders.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *