Zuiderlaan 8 eindelijk verkocht

HOLLUM – Jaren stond het pand aan de Zuiderlaan leeg. Het huis, in eigendom van een Duitser, verkrotte meer en meer en is nu eindelijk verkocht. “En het is gelijk doorverkocht,” meldt een buurman. Niet iedereen is gelukkig met deze gang van zaken. Vorige week stond er “de Woekeraars” op de panelen die voor de ramen zijn gespijkerd. Deze week was die tekst weggespoten met witte verf. Nogmaals werd geprotesteerd tegen “speculatie met het bouwval,” dit keer met een tekst op een a-viertje.

Jonge mensen maken op deze manier geen kans om een woonplek ter veroveren, is het geluid van de straat. “En dat terwijl diverse jongelui het wel zagen zitten om tegen een normale prijs hier te gaan wonen,” weet buurman.

Het huis wordt afgebroken, want het is intussen volkomen verkrot. Al zeker veertien jaar lang is er niet of nauwelijks in gewoond en het gas, licht en water is al lang geleden afgesloten.

De nieuwe eigenaar wil de discussie met de protesterenden wel aangaan, getuige een toegevoegde tekst. Alleen vergeet zowel de een als de ander zijn naam op het plakkaat te schrijven.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *