Zorginkoop zeker, onzeker met wie

LEEUWARDEN – Zorginkoop zeker. Vraag is nog met welke partijen. De Friesland ontvangt twee voorstellen voor zorg in Noordoost Friesland

De Friesland heeft voor de contractering van de zorg in Noordoost Friesland voor 2017 twee aparte voorstellen ontvangen. Een voorstel van DC Klinieken en CCN en een voorstel van ZuidOoostZorg, Kwadrant Groep, GGZ Friesland, MCL en Nij Smellinghe.

Bestuursvoorzitter Bert van der Hoek: “Ons voornemen was om in september met de huidige aanbieders om de tafel te gaan en te bekijken of we er alsnog in een gezamenlijk plan uit konden komen. Afgelopen maandag is dat ons in een gesprek ook gevraagd door de burgemeester en wethouder van de gemeente Dongeradeel, vertegenwoordigers van de Provincie en Zorgbelang. Daarbij is door hen ook het nadrukkelijke verzoek gedaan de mogelijkheid te bekijken van mediation. Wij juichen dat van harte toe en gaan dat in de komende gesprekken allereerst nog voorstellen.

Lukt dat niet dan zijn er dus twee aparte voorstellen. Die gaan we dan op korte termijn beoordelen. Doel daarbij blijft inkoop van goede en voldoende zorg voor de bewoners uit de regio.

Als zorgverzekeraar maken we dan uiteindelijk een keus. We doen dat niet in isolement. De al geplande afspraken met gemeente, provincie, zorgbelang en Red de Sionsberg benutten we om ook hun mening bij de afweging te kunnen betrekken. Wij kopen in ieder geval zeker zorg in en hopen zo snel mogelijk duidelijkheid te bieden met welke partijen.”

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *