1221 – Turkije-deal – afspraak tussen EU en Turkije over migranten

HOLLUM – Nummer 1221 gaat over de migrantendeal die de EU met Turkije heeft gesloten: de Turkije-deal.

Als Infoteur Sjaanfanameland schrijft Jeanet de Jong regelmatig over allerhande onderwerpen. Die hebben betrekking op Ameland, de wadden, eten en drinken, natuurfenomenen of trekharmonica. Of over andere wereldse zaken. Er staan inmiddels meer dan duizend artikelen online. PA praat u bij over de meest recente.

Op vrijdag 18 maart 2016 bereikten leiders van de landen binnen de Europese Unie een akkoord met als doel de migranteninstroom te verkleinen. Het akkoord wordt de Turkije-deal genoemd, vanwege de afspraak tussen Turkije en de landen van de EU. In de jaren voorafgaand aan de Turkije-deal was er een illegale migrantenstroom op gang gekomen van mensen die vanuit Turkije naar Griekenland reisden. De oversteek ging in boten of gammele bootjes. Griekse eilanden zoals Lesbos, Samos en Chios liggen op zichtafstand van de Turkse kust: daar voeren ze naar toe als naar de poort van Europa."

⇒ lees hier nummer 1221 over de Turkije-deal

⇒ lees hier nummer 1220 over Migranteneiland Lesbos

⇒ lees hier nummer 1219 over Lesbos

⇒ lees hier nummer 1218 over Vlieland

⇒ lees hier nummer 1217 over Werelderfgoed Waddenzee

⇒ lees hier nummer 1216 over Eilanden te huur

⇒ lees hier nummer 1215 over Expeditie Robinson 2016

⇒ kijk hier voor een alfabetisch overzicht van alle artikelen

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *