Zorggroep Ameland legt plannen uit

BALLUM – Zorggroep Ameland, het initiatief van verschillende Amelanders en professionals, houdt zaterdag twee informatiebijeenkomsten waar uitleg en informatie over levensloopbestendige zorg op Ameland wordt gegeven. Het initiatief, waar ondermeer fysiotherapeut Gerard Metz bij betrokken is, staat voor het Amelander model, waar zorgverleners van verschillende disciplines met diverse geledingen uit de Amelander bevolking de zorg op Ameland omarmen. “Ik sta hier,” sprak Metz voor de Amelander raadscommissie van maandagavond, “voor u, voor mijn moeder, mijn dochter. We spreken niet over een boedel en al helemaal niet over een probleem maar over een opdracht.” De initiatiefgroep heeft net als enkele andere gegadigden een bod gedaan op wat ‘de failliete boedel van Pasana’ wordt genoemd. Zorgcentrum De Stelp is daar een onderdeel van. Het plan van Zorggroep Ameland is met nog drie zorgaanbieders door naar de volgende ronde. De curator maakt de afweging wie de intramurale ouderenzorg op Ameland mag gaan uitvoeren.

Wat Zorggroep Ameland heeft voorbereid en uitgewerkt is een plan dat het ‘Amelander model’ wordt genoemd. Met alle geledingen van de bevolking wordt de zorg op poten gezet, zoals het vroeger was geregeld. Ook de kerken en dorpsbelangen worden bij de plannen betrokken. “De steun van de raad zou daarbij vanzelfsprekend moeten zijn,” aldus Metz. Die steun werd tijdens de raadscommissievergadering nog niet uitgesproken. Raadslid Rudolf Teuben stelde het aldus: “Gaan we de curator niet voor de voeten lopen als we nu vragen gaan stellen?” Gerard Metz kreeg daarom geen vragen en ook geen openlijke steun voor het Amelander Model. Hij gaat donderdag naar de curator om het plan uit te leggen, om de financiën voor te rekenen en de visie voor te leggen. De curator spreekt op dezelfde wijze met de drie andere gegadigden. Wie dat zijn is niet bekend gemaakt, maar het zou gaan om grotere partijen.

Informatiemiddag voor iedereen over Ouderenzorg op Ameland

Zaterdag 7 februari

11.00 uur in De Toel

15.00 uur in De Stelp

Dossier De Stelp

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *