RSS
Zoeken

Zorgcoöperatie Ameland goed bezig

Geplaatst op: 19 januari 2017 - Categorie: Alles & Algemeen

ZcA bestuur, commissarissen, werkgroepleden, adviseurs

HOLLUM – Zorgcoöperatie Ameland (ZcA) is goed bezig. De coöperatie hield afgelopen week een eindevaluatie van het In voor Zorg-traject. In voor Zorg is een initiatief van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en Vilans, het kenniscentrum langdurige zorg. Piet Gorter en Kornelis Afman begeleidden de ZcA afgelopen twee jaar bij het handen en voeten geven van de zorgcoöperatie.

Uit de evaluatie komt naar voren dat de ZcA goed bezig is. Advies is om niet teveel onderwerpen tegelijk te willen aanpakken. Beter drie thema’s voor honderd procent, dan vijf voor tachtig. Die weg had de ZcA al ingeslagen en op die voet gaat de coöperatie voort.

Piet Gorter en Kornelis Afman besloten om aan hun begeleiding nog een jaar vast te plakken. Ze blijven onbezoldigd en op persoonlijke titel bij de ondersteuning betrokken.

Aan het einde van de evaluatiebijeenkomst overhandigde projectmanager In voor Zorg Hannie Treffers een zeefdruk aan voorzitter ZcA Jacob de Groot. Formeel is het In voor Zorg traject nu afgesloten.

ZcA heeft sinds kort een nieuwe website waar alle informatie over de zorgcoöperatie te vinden is.
ZcA heeft nu 180 leden op Ameland.
Lid worden kan voor 25 euro per jaar, voor echtparen en gezinnen 40 euro per jaar. Jongeren van 14 tot 18 jaar kunnen zonder kosten lid worden als hun ouders op het eiland wonen. Aanmelden kan via de website, via de knop Aanmelden, rechtsboven op de homepage.

 

Relevante dossiers: Zorg op Ameland
Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?