Zonnig rendement en duurzaam Ameland

BUREN – Vanaf 1 januari kunnen Amelanders investeren in zonne-energie. Bij het vliegveld van Ballum heeft de Amelander Energie Coöperatie (AEC) met andere partners het grootste zonnepark van Nederland gerealiseerd. Vanaf 2016 gaat dit park zoveel duurzaam geproduceerde stroom leveren, dat het alle Amelander huishoudens van elektriciteit kan voorzien.

Via een speciale obligatielening kunt u hierin investeren. “Een solide belegging met een gegarandeerd zonnig rendement! Met één obligatie van € 250 helpt u al mee om ons eiland nog duurzamer te maken,” zegt AEC.

Johan Kiewiet, namens het bestuur van de AEC: “De AEC heeft haar deel van de investering in het zonnepark betaald uit het AEC-bedrijfsresultaat van de afgelopen jaren. Maar de AEC heeft voor de komende tijd een reeks nieuwe plannen op stapel staan om op Ameland nog meer schone energie te produceren en te leveren. Daarvoor is nieuw kapitaal nodig. Daarom ‘belenen’ we een deel van ons aandeel in het zonnepark via een obligatielening van maximaal € 300.000,- (1.200 obligaties).

Zonnig rendement?

Deze lening, ingangsdatum 1 januari 2016, wordt aangegaan voor een periode van vijf jaar. Daarna ontvangt u het door u uitgeleende bedrag in zijn geheel terug. Jaarlijks keert de AEC u over het door u ingelegde bedrag rente uit. Een vaste rente van 2,5% is gegarandeerd, maar u kunt rekenen op een hoger rendement. Op basis van het aantal zone-uren en de stroomproductie wordt bovenop die vaste rente namelijk een variabele rente uitgekeerd van 0,5 tot 1,5%, zodat de totale jaarlijkse rentebetaling in een zonnig jaar oploopt tot 4%.

Hoe kunt u meedoen?

Over deze obligatielening is een informatiememorandum beschikbaar. Daarin staan alle voorwaarden, garanties, zekerheden en spelregels gedetailleerd beschreven. U kunt dit memorandum lezen op de AEC website. U kunt ook een geprint exemplaar aanvragen via het AEC telefoonnummer tel: 06-20932705 of via info@amelandenergie.nl

Uiteraard kunt u hier ook antwoord krijgen op uw eventuele vragen over deze obligatielening. Naast dit memorandum is hier ook het benodigde inschrijfformulier te downloaden/ bestellen. Door dat op tijd in te vullen en in te sturen meldt u zich aan als deelnemer.

Belangrijke data

Als u wilt meedoen zijn de komende maand een paar dingen belangrijk:

  • De inschrijving staat open van 1 januari 2016 tot en met 31 januari 2016, 17:00 uur. Gedurende deze periode kunnen de Obligaties worden uitgegeven 
  • Op de Obligatielening kan worden ingeschreven door middel van het invullen van een inschrijfformulier en betaling voor de Obligaties.Het formulier kunt u vinden op de website van AEC.(http://www.amelandenergie.nl) en dient per post verzonden te worden per adres Strandweg 41, 9164KA Buren Ameland of per e mail naar info@amelandenergie.nl . 

Een paar spelregels

U leest alle details over deze obligatielening in het informatiememorandum.

In deze brief geven we alvast een paar:

  • U hoeft geen lid of afnemer te zijn van de AEC om mee te doen.
  • De obligaties zijn op naam, staan ingeschreven in een register en zijn niet verhandelbaar.
  • Het maximaal te lenen bedrag is € 300.000. Als de lening wordt overtekend, verdeelt de AEC de obligaties onder intekenaars. Daarbij is het principe: zoveel mogelijk inschrijvers doen mee.
  • Het bestuur van de AEC bepaalt het beleid, de hoogte van de jaarlijkse rente-uitkering en neemt andere besluiten in het belang van de obligatiehouders, legt daarover verantwoording af aan de algemene ledenvergadering van de AEC en communiceert daarover met obligatiehouders.
  • Deze lening is geen ‘groenfonds’ en levert beleggers dus geen extra fiscaal voordeel op in Box 3.

Doe mee voor een nog duurzamer Ameland

Als u meedoet, helpt u de Amelander Energie Coöperatie om ervoor te zorgen dat ons mooie eiland voorop loopt als het gaat om duurzaamheid. Zo legt u mede de basis voor een zelfvoorzienende, schone en gezonde toekomst van Ameland. Dat is uw investering waard!”

⇒ lees hier meer over Duurzaam Ameland

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *