Zonnig en vrijwel droog Pinksterweekeinde

HARLINGEN – MeteoGroup verwacht de komende dagen overwegend droog weer met geregeld zonneschijn en temperaturen die landinwaarts oplopen tot 20 graden. Na het weekeinde, dus vanaf tweede Pinksterdag, is het met een veelal noordwestenwind beduidend frisser tot het einde van de meimaand. 

Een uitloper van het Azorenhogedrukgebied zorgt vanaf vandaag voor grotendeels droog weer met vooral in de kustprovincies veel ruimte voor de zon. In het binnenland worden zonnige perioden wat vaker afgewisseld door wolkenvelden, maar loopt de temperatuur morgen en tijdens de eerste Pinksterdag wel op naar 18 tot 20 graden. Zaterdag zijn er tijdelijk wat meer wolken en met een noordelijke wind is het dan een paar graden minder warm, maar het blijft wel droog. Na het weekeinde, dus vanaf tweede Pinksterdag, draait de wind naar het noordwesten en trekt aan. Normaal wordt het een graad of 19 in de laatste week van mei, maar volgende week blijven de temperaturen steken rond 15 graden. Wel blijft het ook dan overwegend droog met geregeld zon.

Piet Paulusma spreekt ook van mooi weer op vrijdag met in het waddengebied temperaturen van 16 graden en op de Pinksterdagen 15 graden. Weer voor een lekkere wandeling met het jasje aan.

⇒ lees hier over Piet Paulusma op Ameland

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *