Zondag en maandag kletsnat

WAGENINGEN – Na een aantal bewolkte dagen is er de komende dagen meer ruimte voor de zon. Wel gaan er volgens MeteoGroup later forse regen- en onweersbuien vallen, met kans op hagel en windstoten. Het hoogtepunt valt op zondag en maandag.

In Frankrijk ontstaan de komende dagen geregeld stevige regen- en onweersbuien, welke met een zuidwestelijk wind hoger in de atmosfeer onze kant op worden geblazen. De zon laat zich de komende dagen geregeld zien, maar de kans op een bui neemt dus steeds verder toe. De meeste nattigheid wordt op zondag en maandag verwacht, met over die twee dagen regionaal naar verwachting meer dan 30 millimeter regenwater. Dat zijn meer dan 3 volle emmers water per vierkante meter. 

Niet koud

Koud is het daarbij volgens MeteoGroup niet, met overdag steeds temperaturen tussen 18 en 24 graden en dat zijn vrij normale tot hoge waarden voor deze tijd van het jaar.

Bron MeteoGroup

lees hier meer over het Voorjaar

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *