Zomers tot regionaal tropisch warm

WAGENINGEN – In de loop van volgende week lijkt het weer om te gaan slaan in een geleidelijk warmer en zonniger type. Donderdag steekt volgens MeteoGroup een oostelijke wind op, die drogere en warmere lucht aanvoert. De temperaturen schieten dan omhoog tot ruim boven 20 graden en aan het einde van de week is de kans zelfs groot dat er een zuchtje tropische warmte onze kant op wordt geblazen. 

Maandag gaat de meteorologische zomer van start en dat lijkt een paar dagen daarna daadwerkelijk gepaard te gaan met serieus zomerweer. Een hogedrukgebied komt dan ten noorden van ons land te liggen, waarna relatief warme lucht vanuit Centraal-Europa wordt aangevoerd. De temperaturen gaan daarmee fors omhoog en de zon schijnt veelvuldig.

Zomers tot tropisch

Zaterdag draait de wind naar het zuidoosten en stroomt nog warmere lucht vanuit het Middellandse zeegebied onze kant op. In combinatie met veel zonneschijn is de kans volgens MeteoGroup dan groot dat de temperatuur landinwaarts tot de tropische waarde van 30 graden weet te stijgen. Vanaf zondag wordt het in toenemende mate zwoel, met een enkele flinke onweersbui, maar dat betekent niet automatisch dat het dan met de warmte gedaan is.

⇒ Mooi weer op op Ameland te zitten

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18271

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *