Zomerprogramma in De Plaats staat voor de deur

HOLLUM – De mensen van De Plaats noemen De Plaats "een moderne manier van kerk zijn, ontwikkeld voor iedereen die niet (meer) naar de kerk gaat". Het wordt ook wel 'pionieren' genoemd en de Protestantse Kerk Nederland stimuleert de Pioniersplekken. Nederland kent er inmiddels ruim 50, waarvan De Plaats aan de Oosterlaan in Hollum er een van is. De Plaats wil een plek zijn voor verdieping en voor allerhande activiteiten, van stilte wandeling tot gezellig eten met elkaar, van een lekker kopje koffie tot een goed gesprek. Sijbrand Alblas is de predikant-pionier. Met elkaar werken aan een levendige, verbindende samenleving, dat is zijn opdracht.

De Plaats heeft deze zomer diverse activiteiten op het programma staan.

Pionier Alblas: "Stamtafel

Elke vrijdag is er een maatschappelijk thema met vaak ook een bijzondere gast. Zo is op 19 juli Nynke Dijksta vanuit de landelijke kerk te gast. Zij gaat met ons in gesprek over de toekomst van de kerk in Nederland. Op 26 juli komt Oene de Vries en gaat het over de Amelandse reddingsboot. Op 2 augustus vertelt Richard Kiewiet over de ontwikkelingen van de vogelstand op het eiland. En op 9 augustus is Harmen Wijnberg te gast en gaat het over de gevolgen van de natuurramp met de MSC Zoe.

Het beloven interessante ochtenden te worden. Hou Facebook in de gaten om te zien welk onderwerp deze week op het programma staat. Van harte welkom!

Place to be

Zin om gewoon even lekker zonder je ouders de tijd door te brengen? Dat kan bij Place to Be! Je bent welkom om spelletjes te spelen, airhockey te doen, de voetbaltafel in te wijden of gewoon lekker te hangen en te kletsen. Wij zorgt voor cola en spekkies. Elke woensdagavond van 19.30 – 21.00 uur zijn we in de Plaats aanwezig voor jou om daar gewoon te zijn. Ook is er elke keer een prikkelende stelling waar je je mening over mag geven. Iedereen vanaf groep 7 is welkom in de maanden juli en augustus op de woensdagavond.

Kookworkshop voor jongeren

Ga je binnenkort naar de vaste wal, maar kunnen je kookkunsten nog wel wat beter?

Samen met de stichting 'Leerlingen aan de wal’ bieden we je een kookworkshop aan onder leiding van Ignatia Veltman.

We koken samen en natuurlijk eten we het daarna ook met elkaar op. Het worden leuke en leerzame workshops!

Je bent van harte welkom!

Kinderochtend

Kom lekker knutselen en spelen bij de kinderochtend. Elke woensdagochtend is er weer een ander thema. De thema’s zijn: De goede herder, zand, de vuurtoren, Amelander mosterd, en de zee. Er zijn iedere keer leuke activiteiten en je ontdekt weer een bijbelverhaal. Ook is er twee keer een bingo. Het is voor alle kinderen tot twaalf jaar. Ouders, opa’s en oma’s en verzorgers zijn ook van harte welkom! Het is gratis en je hoeft je niet op te geven. Er wordt alleen een vrijwillige bijdrage gevraagd. Tot dan!

Bezinnende activiteiten

Sing-Inn

Samen liederen zingen onder begeleiding van keyboard of gitaar. Een prachtige manier om samen de dag af te sluiten. Ook luisteren we vaak naar een gedicht en pauzeren we even voor koffie. Een ontspannen viermoment voor jong en oud. U en jij zijn van harte welkom!

Stiltewandeling

Neem de tijd om stil te staan bij jezelf, bij God, bij je behoeftes en vragen. We raken geïnspireerd door een verhaal uit de Bijbel, wandelen door de prachtige natuur die het eiland te bieden heeft en komen daarna bij elkaar. De ene week is er een lange stiltewandeling en de andere week een korte. Kijk voor het schema op de website of op onze Facebookpagina. Bij minstens vijf aanmeldingen is er bij de lange stiltewandeling ook de mogelijkheid om na afloop samen te lunchen."

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *