Zomer expositie in galerie Dit Eiland

HOLLUM – In galerie Dit Eiland zijn de gehele zomer schilderijen, collages, grafiek en sculpturen te zien van de Nederlandse kunstenaar Harrie Gerritz. Daarnaast presenteert de galerie een selectie recent verworven objecten van Klaas Gubbels en nieuwe werken in stock. In deze zomerpresentatie toont Dit Eiland opnieuw een boeiende reeks werken van kunstenaars die hun stempel op de na-oorlogse kunst in Nederland hebben gedrukt.
Harrie Gerritz (1940) woont en werkt in Wijchen (NL). Het werk van Gerritz is steeds een confrontatie tussen de zichtbare werkelijkheid en abstractie, hij tracht met zo weinig mogelijk middelen zijn kijkervaringen in het landschap te reduceren tot simpele composities. Hij laat daarbij het onzichtbare voortdurend meespelen. Het onzekere en het onbekende geeft zijn werk een eigenzinnige spanning; zijn onderzoek naar vorm, kleur en textuur krijgt zodoende de lading van een geheim.
Stedelijk museum de Zonnehof in Amersfoort toonde in 2004 voor het eerst Gerritz’ ruimtelijke assemblages; een expositie die grote indruk maakte. Galerie Dit Eiland mocht voor haar expositie zes unieke werken selecteren, waarvan een aantal ook te koop wordt aangeboden. Daarnaast is een achttal bronzen sculpturen in de expositie opgenomen. Voor het eerst openbaar te zien zijn de fantastische collages, waarvan er 11 de hele zomer op Ameland te zien zijn.
In de tuin van de galerie is een monumentaal werk van Harrie Gerritz te bezichtigen naast de corten-stalen beelden Lexmax en La chaise van Klaas Gubbels en diverse werken van de Amsterdamse beeldhouwer Theo Niermeijer.
De expositie is te zien van april tot en met oktober 2007. Op de website van Dit Eiland is veel informatie over het geëxposeerde werk te vinden: www.diteiland.nl/gallery
Galerie Dit Eiland is geopend op zaterdag en zondag van 11.30-15.30 uur en verder op afspraak en bij aanwezigheid van de galerist Timo Mank. Ingang via het Kerkpad, gebruik de deurklopper.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *