Vocaal Ensemble Monnickendam

HOLLUM – Het Vocaal Ensemble Monnickendam zingt 29 april 2007 in de Hervormde kerk in Hollum. Het ensemble verleent medewerking aan de kerkdienst.
Na de dienst zal na een korte pauze een koffieconcert worden gegeven in de kerk.
De toegang is gratis. Na afloop wordt een collecte gehouden ter bestrijding van de kosten.
Het Vocaal Ensemble Monnickendam (VEM) is in 1971 opgericht als dubbelkwartet. Toen bleek dat de bezetting erg kwetsbaar was, is het aantal leden uitgebreid, maar meer dan 12 leden heeft het koor nooit gehad. Momenteel telt het koor 10 leden: 3 sopranen, 3 alten, 2 tenoren en 2 bassen.
Sinds 1988 staat het koor onder leiding van Eva Kors; zij zingt zelf mee bij de sopranen, zodat het koor ogenschijnlijk zonder dirigent zingt.
Op het repertoire staan meer dan 500 werken uit alle tijden (het vroegste stuk dateert uit de 15e eeuw), in vele talen en in veel genres. Het koor zingt meestal a capella en af en toe met begeleiding.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *