Zinkende kotter voor ondergang behoed

IJMUIDEN – De viskotter WR82, die vanochtend om 06.20 uur bij Texel als gevolg van de dichte mist op de dijk liep en lek sloeg, is behouden binnengebracht. Reddingboten van de KNRM, marineduikers en  -brandweer en een collega-visserman zijn er gezamenlijk in geslaagd mensen en materieel in veiligheid te brengen.

De KNRM-reddingboot Joke Dijkstra uit Den Helder arriveerde als eerste bij de Wieringer kotter en haalde direct vijf van de acht opvarenden van boord. Direct daarna werd de eerste pomp overgezet. Tevens werd de assistentie ingeroepen van andere reddingboten en de marinebrandweer. Het Kustwachtcentrum alarmeerde achtereenvolgens de reddingboten Valentijn (Texel De Cocksdorp), Francine Kroesen (Texel Oudeschild), Johanna Margareta (Den Oever) en Koen Oberman (Callantsoog), om zodoende maximale pompcapaciteit te organiseren. Ook het politievaartuig P49 en een vaartuig van Rijkswaterstaat gingen ter plaatse.

Om afzinken te voorkomen zette de schipper van de WR 82 zijn schip aan de grond, vlakbij de veerhaven van Texel. De aanwezige reddingboten assisteerden daarbij door de kotter zo ver mogelijk richting de dijk te duwen. Brandweerduikers slaagden er intussen in het lek te dichten.

Met hulp van een collega-visserman, die de WR82 langszij nam, is de WR82 veilig afgemeerd in de haven van Oudeschild (Texel).
Bron: KNRM

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18269

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *