Zeven zeehonden terug in Waddenzee

HOLLUM – Zeehondencrèche Lenie ’t Hart uit Pieterburen liet woensdagochtend zeven zeehonden vrij in de Waddenzee. Op het Zuidwest van Ameland kregen ze hun vrijheid terug na een verblijf van enkele maanden in de crèche.
Bo, Darius, Bommel, Aartje, Riek, Darjo en Odette waren longwormpatienten. De zeven werden naar Ameland gebracht en de crèchemedewerkers namen een nieuwe patiënt mee terug naar Pieterburen. RWS toezichthouder Dirk Visser vond het doodzieke dier deze morgen bij paal vijf.
De zeehondencrèche kreeg gisteren het honderste zieke dier van dit jaar binnen. De longworm epidemie zorgt voor dit treurige record. Tot nu toe was het gemiddelde aantal opgevangen zeehonden 200 per jaar. De eerste maand is nog niet voorbij of Pieterburen zit al op de helft van dit aantal.

Tim en Taco redden een zeehond
Vorig jaar gaf Uitgeverij Mozaïek een kinderboek uit met de titel: Tim en Taco redden een zeehond. De kinderen vinden een zieke zeehond op het wad en brengen hem naar de zeehondencrèche in Pieterburen. Liefst willen ze hem adopteren, maar dat kost geld. Hoe moet dat nu verder?
Lieke van Duin is de schrijfster van het boek, dat € 10,90 kost.

ISBN 978 90 239 9293 6

>>> lees hier meer over boeken over het wad en Ameland

© Persbureau Ameland 2010, op dit artikel rust copyright.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *