Zeven grijze zeehonden naar het wad

HOLLUM – Ze konden het pad naar het waddenwater met moeite vinden, de zeven grijze zeehonden die op het Suudwest van Ameland door Zeehondencrèche Lenie ’t Hart donderdag aan het begin van de middag werden vrijgelaten. Meindert Kamminga, medewerker van de crèche spoort de dieren aan en geleid ze naar de waterkant. Doorgaans worden grijze zeehonden niet op Ameland maar op Terschelling vrijgelaten. Deze keer was Kamminga te laat voor de boot naar Terschelling en nog net op tijd voor de veer van Holwerd naar Nes.

Er waren geen sponsoren aanwezig om de luiken van de kisten open te trekken en daarom werden strandwandelaars, EHBZ-ers Rob Knoeff en Hidzer de Ruiter en Hollumer Jacob van der Laag uitgenodigd op de kisten plaats te nemen.

Hans en Bep Rotering uit Purmerend (rechts op de foto) nemen deze kans te baat. De twee hebben een tweede huis op Vakantiepark Boomhiemke en maken deze middag een strandwandeling, als ze de bus van de Zeehondencrèche voorbij zien komen. De buitenkans om een vrijlating van zeehonden mee te maken laten ze niet lopen. Dat ze op de kisten mogen plaatsnemen vinden ze helemaal geweldig.

Kamminga gaat met een volle bus weer terug naar Pieterburen. Knoeff en De Ruiter vonden eerder deze dag vijf jonge zieke dieren op het strand, die in Pieterburen worden opgekalefaterd. Ze lijden aan longworm.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *