Zelf vliegen boven Ameland

SOESTERBERG – In het weekend van 15 en 16 september organiseert het Militaire Luchtvaart Museum, in samenwerking met verschillende flight simulator clubs, het Militair Flight Sim Event. Dit spektakel biedt bezoekers de kans militaire flight simulator demonstraties bij te wonen.

Demonstraties
Gedurende het hele weekend wordt de museumbezoeker een gevarieerd programma geboden dat volledig in het teken staat van vliegen op de computer. Verschillende flight simulator clubs geven demonstraties in vliegen met militaire vliegtuigen.
 
Eén van de aanwezige flight simulator clubs is het ‘Virtual 322 Dutch Spitfire Squadron RAF’. Zij zullen onder de VPVAvleugels van de Spitfire in de Gen. Snijdershal missies tonen zoals deze tijdens de Tweede Wereldoorlog uitgevoerd werden.
Het virtual Royal Netherlands Airforce (vRNLAF) is in het Flying Centre aanwezig. Zij vliegen zo realistisch mogelijk de missies van de Koninklijke Luchtmacht na. Tevens bieden zij meerdere keren per dag de mogelijk om zelf mee te vliegen in een missie of formatie.
 
Zelf vliegen
In het Flying Centre kan de bezoeker plaats nemen in een echte cockpit om de eigen vliegkunsten te testen. Zij kunnen plaatsnemen in een voormalige F-16 simulator van vliegbasis Leeuwarden of in de cockpit van een zweefvliegtuig. Deze zweefvliegsimulator is ontwikkeld door afdeling Personeelsvoorziening Luchtmacht om jongeren een realistisch beeld te geven van vliegen.
 
Ameland
In grote F-16 simulator (oude link-trainer van vliegbasis Leeuwarden) worden regelmatig take-offs van vlb. Leeuwarden gesimuleerd daarna men een rondje over de Waddeneilanden vliegt en terugkeert naar de vlb. voor de landing.
 
Openingstijden en prijzen
Het museum is dit weekend op beide dagen geopend van 12.00 uur tot 16.30 uur.
De toegang tot het museum en het Militair Flight Sim Event is gratis. Kijk voor meer informatie op www.militaireluchtvaartmuseum.nl

Linnenkast

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *