Zeer geïnteresseerde prins bezoekt Ameland

HOLLUM – Prins Carlos bezocht vandaag het eiland en sprak met diverse eilanders over duurzame onderwerpen. De prins De Bourbon de Parme kwam met de watertaxi vanaf Holwerd en vertrok aan het begin van de middag ook weer met de snelle kleine boot. Een volle ochtend was hij op het eiland met een bezoek aan het gemeentehuis, waar hij een blik op zichzelf als klein jongetje kon werpen.

De prins werd ontvangen door burgemeester Albert de Hoop, die hem ook inwijdde in de praktijk van Duurzaam Ameland. Met Johan Kiewiet had hij een onderhoud over de Amelander Energie Coöperatie en Hans Overdiep van GasTerra vertelde hem over de Energietransitie. Uiteraard werd het paradepaardje van Duurzaam Ameland bezichtigd, het zonnepark.

Na de lunch werd een bezoek gebracht aan de Burenlaan in Hollum. Prins Carlos stapte op nummer 16 naar binnen en beklom met Piet Faber het trappetje naar de zolder om de brandstofcel te aanschouwen en Faber te horen vertellen over zijn ervaringen met de eigen kleine elektrische centrale aan huis.

Dit bezoek was tevens het einde van het werkbezoek: de prins werd door de watertaxi weer naar de overkant gebracht.

Burgemeester Albert de Hoop verstuurde een Tweet over het bezoek aan Burenlaan 16 van familie Faber. Hij staat hieronder.

 

 

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *