Prins Carlos bezoekt duurzaamheidsprojecten op Ameland

BALLUM – Op donderdag 10 december 2015 heeft Prins Carlos een bezoek gebracht aan Ameland. Het werkbezoek stond in het teken van de duurzaamheidsprestaties en plannen van het eiland om in 2020 energieneutraal te zijn. Twee belangrijke projecten zijn het grootste zonnepark van Nederland ‘Zonnepark Ameland’ en het project ‘Slimme Stroom Ameland’ waarbij met brandstofcellen elektriciteit decentraal wordt opgewekt.

In het gemeentehuis is Prins Carlos in gesprek gegaan met de burgemeester over de visie en realisatie van de duurzame doelstelling van het eiland en de aanjagersfunctie van de gemeente hierbij. Hierbij was ook de Amelander Energie Coöperatie vertegenwoordigd om de rol van burgerparticipatie toe te lichten. In de middag is een veldbezoek gebracht aan Zonnepark Ameland en tenslotte aan een deelnemer van het brandstofcellenproject Slimme Stroom Ameland om een opstelling van dichtbij te zien en de bevindingen te bespreken.

De innovatiekracht die Ameland laat zien met de projecten Slimme Stroom Ameland en Zonnepark Ameland was voor Prins Carlos de reden voor zijn werkbezoek. Deze projecten zijn uitstekende voorbeelden van samenwerking tussen overheid, marktpartijen en burgers. “De handen ineenslaan en samen werken aan het overkoepelende doel is essentieel in de transitie naar de duurzame energievoorziening van de toekomst. Ameland laat zien dat het met deze projecten een koploper is”, aldus de Prins.

Bron: Gemeente Ameland

Foto's: Gemeente Ameland

⇒ lees hier over het Familieportret van Jan Kruis

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *