Zeehondencrèche zoekt badlakens

PIETERBUREN – Zeehondencrèche Lenie ’t Hart in Pieterburen heeft dringend behoefte aan grote handdoeken en badlakens. De medewerkers en vrijwilligers van de Zeehondencrèche hebben hun handen vol aan de vele zeehondenbaby’s die de afgelopen weken zijn aangespoeld.

Voor een optimale verzorging heeft de Zeehondencrèche dringend behoefte aan grote handdoeken, badlakens en moltons. Mocht u die thuis niet meer nodig hebben, dan doet u de zeehonden er een groot plezier mee. Dierenliefhebbers kunnen deze persoonlijk komen brengen of per post sturen naar de Zeehondencrèche.

Door verstoring en het slechte weer zijn veel zeehondenbaby’s hun moeder kwijt geraakt en spoelen ze aan op de kusten langs de Waddenzee. Als ze geluk hebben, worden ze gevonden door oplettende wandelaars en naar de Zeehondencrèche gebracht. Ook het speciale EHBZ-team (Eerste Hulp bij Zeehonden) is keer op keer uitgerukt om deze ‘huilers’ te redden. Op dit moment komen 186 moederloze baby’s momenteel op adem in de Zeehondencrèche in Pieterburen. Wat de Zeehondencrèche betreft laat je geen enkel dier in nood aan zijn lot over. 

Toeristen die de zeehonden van dichtbij willen zien zijn van harte welkom in het bezoekerscentrum in Pieterburen. Mensen die een zeehondje willen adopteren, donateur willen worden of een gift willen doen zijn uiteraard eveneens van harte welkom. Dat kan op giro 8020 klik op de banner 'IT'S A BEAUTIFUL DAY' voor meer informatie.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *