Zeehondencrèche op Terschelling

PIETERBUREN – Zeehondencrèche Pieterburen heeft een nieuwe ontheffing voor opvang voor zeehonden op Terschelling en in Westvoorne.

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) heeft officieel ingestemd met het verzoek van de Zeehondencrèche Pieterburen om twee dependances te openen. 

Dit opent de weg om begin 2015 op beide locaties met een kleinschalige ‘zeehondenwacht’ van start te gaan. Hierdoor kunnen meer hulpbehoevende zeehonden ter plekke worden geholpen. 

De Zeehondencrèche wil bijdragen aan de ontwikkeling van een nieuw bewustzijn van hoe wij mensen omgaan met de zee en de zeehonden die daar deel van uit maken. Een gezonde zee is een gezonde zeehond. De zeehond staat aan het einde van de voedselketen en is daarmee de graadmeter van de zee. Plastic en andere vormen van vervuiling vormen een steeds grotere bedreiging voor het zeemilieu en de zeehond. 

⇒ lees hier meer over de Zeehond

tik hier Zeehond of Zeehondencrèche in het zoekveld in om meer over zeehondenopvang te lezen

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *