Zeehondenbehang

PIETERBUREN – Studio Ditte en Zeehondencentrum Pieterburen bundelen hun krachten om gezinnen in Nederland te laten zien hoe belangrijk een gezonde zeehond in een gezonde zee is. Dat doen ze door samen een speciale zeehondenprint op behang te introduceren. De zeehond is het grootste roofdier van Nederland en is van iconische waarde voor de Waddenzee. Gelukkig is het aantal zeehonden dankzij 50 jaar zeehondenopvang op een gezond niveau. En dat moet zo blijven. Daarom deze samenwerking als een ode aan de zeehond én de mogelijkheid om hem een prominente plek in je huis te geven. 

Leren van de zeehond 

Zeehonden staan aan de top van de voedselketen. De soort kan ons dan ook heel veel vertellen over de gezondheid van de Waddenzee. Een schone en gezonde Waddenzee is voor ons allemaal heel belangrijk. Het is niet voor niets door UNESCO benoemd tot Werelderfgoed. Het Zeehondencentrum doet dan ook veel meer dan het opvangen en verzorgen van zeehonden. Er wordt ook veel onderzoek gedaan door internationale wetenschappers. Bijvoorbeeld over de gevolgen van plastic in zee, de mate van antibiotica resistentie in de Waddenzee en hoe zeehonden met elkaar communiceren (waar we ook weer heel veel van kunnen leren over onze eigen communicatie). 

Het Zeehondencentrum ziet het als hun rol om deze kennis te delen. Om zowel kinderen als hun ouders te laten zien en ervaren hoeveel wijzelf kunnen bijdragen aan een gezonde natuur. Want we kunnen niet zonder de natuur: hier moeten we goed voor zorgen. Het centrum organiseert dan ook regelmatig activiteiten om deze inzichten over te brengen. Kinderen zijn dan zelf voor heel even een zeehondenwachter of dierenarts. Ze leren hoe een zeehond wordt gered van plastic, hoe de dieren in de opvang worden verzorgd, maar ook hoe een ingeslikte vishaak verwijderd kan worden. 

Zeehondenbehang

Om meer mensen met dit goede werk in contact te laten komen en het belang van een gezonde zeehondenpopulatie te laten zien, is deze unieke samenwerking met Studio Ditte tot stand gekomen. Studio Ditte is een bewust merk van behang, beddengoed en rugtassen voor kinderen. Speciaal voor het Zeehondencentrum hebben zij een zeehondenprint voor behang ontwikkeld. Zo kunnen we samen meer aandacht vragen voor een gezonde toekomst voor de zeehond in de Waddenzee. Van elke behangrol wordt € 5,- afgedragen aan het Zeehondencentrum. 

Zeehondencentrum Pieterburen is erg dankbaar voor dit gebaar. Het Zeehondencentrum is een goed doel dat geen subsidies of financiële overheidssteun ontvangt en daardoor volledig afhankelijk is van entreegelden, giften en donaties. 

Bron Zeehondencentrum Pieterburen

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *