Zeehond met verhaal apart

TERSCHELLING – Lenie't Hart van de Zeehondencréche uit Pieterburen, kreeg vandaag 40 jaar geleden de eerste zeehond uit de oude Lauwerszee van Rijkswaterstaat. "Nu hebben we 250 zeehonden in huis…" schrijft 't Hart. Die laatste is een verhaal apart …

Het speelde zich gisteren af.

 

"Hessel van Terschelling is gisteren buitengesloten door een zeehond die in zijn auto lag.

Hij wilde de achtste zeehond van vandaag redden; toen sloeg de deur achter hem dicht en één van de zeehonden in de auto zag zijn kans en vergrendelde de deur.

De zeehond klauterde op de bank tegen het raam op en drukte met zijn voorvinpoot op de vergrendeling. Hessel stond buiten met een auto met draaiende motor en dichte portieren. Maar gelukkig had hij de telefoon in zijn zak en kon hij hulp vragen.

Is het niet geweldig hoe de zeehond prinsheerlijk op Hessel zijn plek ligt en hoe er nog een zeehond over de bank heen kijkt.

Onze vrijwilligers (ehbzers) op de eilanden worden dag en nacht gebeld over zeehonden die overal in de duinen liggen."

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *