ZcA heeft eerste leden binnen

HOLLUM – De Zorgcoöperatie Ameland (ZcA) heeft de eerste leden binnen. De coöperatie die zich inzet voor zorg en welzijn op het eiland, heeft deze week twee ledenwervende inloopavonden gehouden in Hotel De Jong in Nes en De Stelp in Hollum.

Dat heeft binnen twee dagen al 60 leden opgeleverd. Voorzitter van de ZcA Jacob de Groot sprak afgelopen zaterdag voor de Lokale Omroep Ameland de ambitie uit om nog in de maand juni tweehonderd leden te halen. Dàn heeft de coöperatie een stem en kan het namens de leden met nog meer gewicht spreken met partijen als gemeente Ameland, KwadrantGroep, De Friesland Zorgverzekeraar en Thuiszorg Het Friese Land.

De ZcA spreekt met nog meer partijen omdat het zich over een breed scala van zorgonderwerpen wil buigen: zorg voor jongeren en ouderenzorg, huisvesting, onderwijs en alcoholverslaving, voorlichting, preventie, huisartsenbedden, begeleid wonen, maatjesproject, toeristische zorgbedden en meer van dat soort zorggerelateerde zaken waar alle Amelanders belang bij hebben. Het gaat uiteindelijk om behoud van zorg op Ameland. In oktober 2016 wordt een ledenvergadering uitgeschreven.

Lid worden kan ook via de website die sinds deze week in de lucht is.

Kijk op www.zorgcooperatieameland.nl De website staat in het overzicht Ameland links op de

Links-pagina.

Aanmelden als lid kan ook bij secretaris van de ZcA Carla Plagge, O.P. Lapstraat 7 in Hollum. Via mail te bereiken op zorgopamelandtenzij@gmail.com

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *