Zaag je eigen kerstboom

NES – "Hoe leuk is het om met familie op pad te gaan om je eigen kerstboom en kerstgroen te zagen! En na afloop een kop warme chocolademelk te drinken met één van onze boswachters. Dit jaar is het allemaal mogelijk." Dat schrijft de boswachter op het boswachtersblog.

Eigen kerstboom zagen

Zoals ieder jaar heeft Staatsbosbeheer kerstgroen, dat halverwege december voor de Amelanders klaarligt bij de Werkschuur in Nes en op het Zwanenplein in Hollum. Dit jaar komt SBB met wat nieuws. Amelanders kunnen hun eigen kerstboom zagen. Vlakbij de BP-plas staan mooie boompjes die prima gebruikt kunnen worden als buitenboom of voor kerstgroen. Op 14 en 15 december kunnen er kerstbomen en kan er kerstgroen gezaagd worden. De boswachters zijn erbij voor overleg. Na afloop is er voor de zagers warme chocolademelk. "Prima ingrediënten voor een gezellige middag," zeggen de boswachters.

Waar en wanneer 

De keet staat bij de BP-plas, langs de Verbindingsweg, tegenover het Ballumerbos. Het is zaagmiddag tussen 13:00 en 16:00 uur. SBB zorgt voor de werkhandschoenen en gereedschap. 

→ lees hier de post op het boswachtersblog

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *