Wrakduikteam Zeester vindt klapstoeltjes

LAUWERSOOG – De wrakken die op de bodem van de Noordzee boven de Waddeneilanden liggen, zitten vol met troep uit de containers die de MSC Zoe op 2 januari verloor. Het wrakduikteam Zeester uit Lauwersoog is met haar nieuwe duikseizoen begonnen en wat ze aantreffen op de bodem van de zee is schrikbarend.

Dezelfde verscheidenheid aan spullen die in grote hoeveelheden aanspoelden op de noordelijke kusten ligt ook op de zeebodem. Er liggen dekens, badjassen, wielen, televisies, klapstoeltjes en nog veel meer. De duikers treffen van alles aan. Veel plastic, dat licht is, spoelde aan, maar dekens en badjassen, die zich vol water zogen, en zwaardere stukken zijn naar de bodem gezakt. Het textiel heeft zich vastgehaakt aan de wrakken. Zo ligt er een grote hoeveel spullen uit de containers op het wrak van een Duitse 'Voorpostenboot' uit de Eerste Wereldoorlog. Het wrak ligt boven Schiermonnikoog. Het is voor de duikers niet te doen om het mee naar boven te nemen.

Bron: RTV Noord

⇒ bekijk hier de video van de MSC Zoe troep op de bodem van de zee

Dossier Zeecontainers

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *